Google Reader ByeBye

Már egy ideje mindenhol lehet hallani, hogy bizony a Google Reader hamarosan megszűnik… Szomorú dolog, mert amióta ráleltem, előszeretettel olvastam onnan a cikkeket, minthogy minden oldalt időnként felkeressek.

Aki nem ismerné, hogy mi is ez, annak pár mondatban összefoglalnám. A legtöbb oldal rendelkezik rss csatornával, ami azért jó, mert ha az oldalra új cikk kerül ki, akkor azt automatikusan az olvasó jelezni tudja. ( egy pofon saját magamnak, hogy jelenleg ezen az oldalon nincs külön kattintható rss gomb… )

Chrome esetén a címsor részben megjelenik az rss jel és ott “feliratkozhatunk” a csatornára.

rss01rss02

A cél az volt, hogy maradjon online az olvasóm, mert több gépen akarom elérni és elég kényelmetlen az asztali programok szinkronizálása, ráadásul jó ha unalmas időkben telefonról is lehet olvasgatni a cikkeket.

Mindenhonnan a Feedly folyik, de nekem már régebben se tetszett a kinézete ( se böngészőben se Androidon ), a többi lehetséges olvasó pedig vagy fizetős, vagy valószínű az lesz.

Tiny Tiny RSS

Saját szerveren futtatható, egészen Google Readerre emlékeztető felület. Mi kell még? A fenti linken még van pár szabad hely, szóval ha valaki ki akarja próbálni, csak nyugodtan.

Mit tud?

  • RSS, Atom kezelés
  • Saját RSS hírfolyam készítés
  • Kategóriák és címkék
  • Android kliens ( 7 napig használható az ingyenes, aztán meg kell venni a pro-t )
  • Mobil felület ( ha nincs szükség / nem kompatibilis az apk )
  • Szűrők ( ami nem volt a GReaderben )
  • és még sok más

Az elején kicsit furcsa volt megszokni, de mára már teljesen átszoktam rá.
A fejlesztője nagyon aktív, így elég sok frissítés érkezik.
Egy próbát simán megér, csak ajánlani tudom.

2 thoughts on “Google Reader ByeBye”

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..