EgyProgramozo

PHP/NodeJS programozó, Linux Desktop/Server fan

Galaxy Ace 2

Az Ace 2 hivatalos Jelly Bean frissítésével előjött egy olyan hiba, hogy kevesebb ramot lát a rendszer, mint amennyinek lennie kellene. Nem a kerekítéssel van gond, egyszerűen csak rosszul számol...

A javításához a következő leírást kell követni.

A telefonon kapcsoljuk be az USB hibakeresést ( fejlesztői menüpont ) Legyen telepítve gépünkre a telefon drivere. Ha a Kies telepítve van, akkor fent van a driver is. Töltsük le az Odin-t. A telefont rakjuk download módba: Kikapcsolás, Home+Hangerő le+Bekapcsoló együttes nyomásával indítsuk el. A figyelmeztető képernyőnél pedig egy Hangerő fel gombot kell nyomni. Kössük össze a géppel. Az Odint rendszergazdaként elindítva látnunk kell a telefont. A PDA részhez ezt a fájlt kell letölteni és betallózni. START A telefon dolgozik egy kicsit, újraindul, majd a megjelenő listából a reboot system now-t kell választani ( bekapcsoló gomb ) Az alábbi leírás tájékoztató jellegű, felelősséget nem vállalok, ha bármi baj történik a telefonnal. A folyamat nem jár garanciavesztéssel, mivel nem lesz rootolva és más rom se kerül rá.
2013.08.19.
Cyanogenmod 10.2 frissítés

A hétvégén elérhetővé vált a Cyanogenmod 10.2, ami a legújabb Jelly Bean 4.3-ra épül. A frissítés a szokásos Cyanogenmod Update-tel megoldható, de utána érdemes Factory resetet csinálni, hogy ne legyen probléma a régi programok beállításaival. A CM 10.2-höz természetesen letölthető az új Gapps és a 10.1-hez is kiadtak frissebb változatot belőle. Ami így hirtelen feltűnt, hogy változott a gyári kamera alkalmazás kinézete. Az eddigi kör alakú beállítások helyett már csak egy körszeletünk van, amiben újabb szeletekre lehet rámenni. A régit nekem kicsit könnyebb volt kezelni és a beállításoknál több lehetőség is volt mint most. Ha már kamera, a CM is előrukkolt egy saját kamerával, aminek a neve Focal. Egyelőre még nagyon béta, konkrétan nem működik. A felülete elég egyszerű, de áttekinthetőbb, mint a gyári. A Google még az előző verzióban bemutatta a photoSphere funkciót, amivel gömb panorámát lehet készíteni. Ez a gyári appban nem volt és most sem érhető el, de a Focalban picSphere néven már van rá kezdeményezés ( természetesen egyáltalán nem működik még )

2013.08.19.
Android Eszközkezelő

https://www.google.com/android/devicemanager?u=0 címen elérhető az Android Eszközkezelő, ahol térképen látjuk eszközünket.

2013.08.07.
Programozók napja

Mint mindennek/mindenkinek, így a programozóknak is van napjuk.

2013.08.02.