A mai Appvasárnapban olvastam, hogy a Falcon Pro fejlesztője ( Joaquim Verges ) újra elérhetővé tette programját a http://getfalcon.pro/ címről. A program annyira jól sikeredett, hogy sajnos februárban elérte a Twitter által megadott felhasználói limitet, így kénytelen volt törölni a Play-ből.

Most viszont megérkezett a megoldás. A programban a saját alkalmazásunkként állíthatjuk be a Falcon-t, megkerülve a Twitter korlátozást.

Maga a beállítás is ötletes, alapból csak a bejelentkezés gomb látszódik, ahol írja is, hogy sajnos elérte a maximumot. Az extra beállítás előhozásához a képernyő bal felső, jobb felső és jobb alsó sarkát kell megérinteni. A bal alsót nem kell!

Ha megvan a három négyzetünk, akkor már csak meg kell rázni a telefont és megjelenik a plusz gomb:

A Custom login-nál megadható a Consumer key és secret. A help gomb pedig segít a Twitteres regisztrálásnál.

Twitter Dev App regisztráció

A https://dev.twitter.com/ címen jelentkezzünk be és a képek alapján regisztráljunk egy alkalmazást:

Az alkalmazásunknál megtaláljuk a Consumer key-t és secret-et.

A Settings fülön be kell állítani, hogy ne csak Read Only legyen a hozzáférés, hanem Read, Write and Access direct messages.

Az alkalmazás nevének egyedinek kell lenni, amit én használtam és ami a képen szerepel nem használható.

Amennyiben nem akarsz saját alkalmazást regisztrálni, vedd fel velem a kapcsolatot és megadom az én tokenem. Nem hiszem, hogy fenyegetne a 100.000 jelentkező 🙂

Lehetséges hiba ————————————-

Ha nem állítjuk be a Callback URL-t, akkor a Falconban a Bejelentkezés a Twitterbe gombra kattintva az alábbi hibát írja ki:

Falcon Hiba

Hiba – győzödjön meg, hogy a dátum/idő beállítások megfelelőek (automatikus a hálózatról)