A nagy Wordpressről Jekyllre migrálás után elérkezett az újabb költözés ideje.
Természetesen lehetett volna valami CMS is, de nagyon szimpatikus ez a generátor dolog, viszont a jekyll már tarthatatlanul lassan generálta le az oldalt…
Valamint 3.8-al volt összerakva, aminek a 4.4-re migrálása hasonló időt ölelt volna fel, mint egy teljes csere.

Szétnézve a piacon a Hugo azt ígéri, hogy ő a leggyorsabb builder. A költöztetés alatt egész szép teljesítményeket mutatott.
Rendelkezik beépített jekyll importtal, ami meglepően jól szerepelt és a hozzászólásokat sikerült külön markdown tartalmakként kezelni.
A téma az előző oldal esetén saját szerzemény volt, kezdésnek meg is akartam tartani, de szétnézve a Hugos témák között ez a Terminal nagyon megtetszett.

Az élesítés után már konkrét számokkal is tudok szolgálni:
Jekyll buildhez a jekyll/jekyll:3.8 docker container volt használva, ami 10 perc felett telepítette a függőségeket és fordította az oldalt.
Ebből az oldal fordítási ideje: 575.352 sec.
Természetesen a 2 oldal más funkciókkal bír, például a régi éves és havi bontásban is generálta a cikkeket, ami azért majd tervben van itt is.
De lássuk a Hugot, a tarampampam/hugo:latest docker container intézi a telepítést. Extra oldal specifikus függőségeket nem kell telepíteni, csak a build ideje játszik.
A build idő: 1964 ms. Ez nem elírás, tényleg 2 másodperc alatti a fordítás.

Egy kis emlék a régi kinézetről: