Eljött az idő, hogy kellett valami plusz mozgás a mindennapi munka mellé. Az egyik ismerősöm ajánlotta, hogy próbáljam ki a Kettlebellt és tényleg nagyon hatásos.

Mi az a Kettlebell?

Egyszerűen leírva egy vasgolyó aminek füle van. Persze ettől az adottságtól nem fogsz se fogyni se izmosodni, ehhez kell a tudás a helyes használathoz.

Azt egyébként azonnal ki lehet jelenteni, hogy több év számítógép előtt görnyedés után egy ilyenbe belekezdeni elég megeröltető. Részemről már egy csontkovácsot is megjártam, de megérte.

A reklám helye:

Ha valakinek szüksége van csontkovácsra, nagyon tudom ajánlani Kiszomboron Budai Sándort. Nem csak ott rendel, keddenként Vásárhelyen is elérhető. Nagyon jól kiropogtatta a csigolyáimat, egy élmény volt. 🙂

A Kettlebellről az alábbi oldalakon többet is meg lehet tudni:

http://kettlebell.hu/

http://www.kettlebellszeged.hu/

Sokan úgy vannak vele, hogy ez az egész csak arról szól, hogy emelgetjük a vasat és kész. Az edzések nagy része, főleg az első hónapban azzal megy el, hogy a kevésbé használt testrészeket ( pl csípőt ) újra aktivizáljuk. A legtöbb ilyen gyakorlathoz nem is kell kettlebell. Az első 2 hónap nem lesz kellemes… A rossz technika érezhető lesz a derékban, csuklóban, térdben, de a 3. hónapra már egész sok tapasztalattal gazdagodunk, amitől persze nem lesz könnyebb az edzés 🙂

Ha Szegedi vagy és kedvet kaptál, akkor szeptember 23.-án indul a következő kezdő kurzus. Persze máshol is indulnak kurzusok csak körbe kell kérdezősködni.

Jelentkezni és több infót megtudni az alábbi linken lehet:

https://www.facebook.com/events/295683433908138/