Most, hogy rootoltam a telefont, itt az idő egyedi romot telepíteni a masinára. De melyik a legjobb? Szubjektív…

Részemről nem annyira jön be az LG féle fehér design. A stock sötét felületei után nagyon csúnya hatást kelt a fehér háttér és a kék gombok. Aki ezt szeretné továbbra is használni, neki a Cloudy romok valamelyikét érdemes kipróbálni. ( CloudyStock, CloudyPro II, OptimusG3, CloudyFlex, CloudyG3 )
Ezek a nevükben jelzett készülékek G2 portjai, általában tuningolt kamera appal és pár módosítással. Elméletileg 120fps-ben is lehet videót rögzíteni a kamerával, de nekem nagyon pixeles volt a kép. Talán később lesz rá javítás.

A másik irány a Google féle stockból portolt romok. Ilyen a mára már elég ismert Cyanogenmod, a Paranoid Android, a Mahdi vagy a Dirty Unicorns. Először a Dirty Unicorns-t (DU) telepítettem és elképesztő, hogy mennyi beállítási lehetőség van benne. Hasonlóan sok opció található a Mahdiban. A többieknél pedig egyéb alkalmazásokkal bővíthető a rendszer, de elég üresnek tűnnek egy DU után.

Ha nem működik a giroszkóp…

A DUnál és a Paranoidnál futottam bele, hogy friss telepítés után nem forog a képernyő. Ennek javításához flashelni kell ezt a csomagot.

Linkek a Dirty Unicorns flashhez:
ROM
GAPPS
KKMODEM