MKV konvertálás AVI formátumba Ubuntu 13.04 alatt

Sikeresen belefutottam egy olyan sorozatba, amit csak mkv formátumban tudtam elérni, de az asztali DVD lejátszó csak avi-t hajlandó prezentálni.

Örömmel tapasztaltam, hogy egy laza kereséssel már meg is van a megoldás, de nem… Az ffmpeg nem szívesen konvertálná át simán, mondván, hogy elavult és inkább az avconv programot használjam.

A másik nagy problémám, hogy nincs kedvem azon gondolkozni, hogy milyen video/audio konvertálás van az mkv-n és hogy milyen legyen az avi-n.

A megoldás: FF Multi Converter

Telepítése:

sudo add-apt-repository ppa:ffmulticonverter/stable<br /> sudo apt-get update<br /> sudo apt-get install ffmulticonverter

Használata:

Indítás után betallózzuk a fájlokat és konvertálunk…

Az mkv avi konvertálásnál ( valószínű más típusnál is, de ebbe futottam bele ) be kell állítani kézzel a video bitrate-et, különben nagyon pixeles lesz a kép. Ez egy 720×480 felbontású videó esetén 1000 felett legyen.

Szia!
Segítségedet szeretném kérni, én is ugyan ebbe a problémába futottam: sorozat mkv, lejátszó avi. Az általad leírt telepítési leírást próbáltam, de a 3. lépésnél az alábbi hiba üzenetet kapom:
orban@orban-300E4Z-300E5Z-300E7Z:~$ sudo apt-get install ffmulticonverter Csomaglisták olvasása… Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása… Kész ffmulticonverter csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá. A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „ffmulticonverter” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziója
Ubuntu 15.10-et használok.
Tudnál segíteni? Már több helyen is elolvastam, amit a témáról írtak, jó pár régebben leírt módszert próbáltam egyikkel se sikerül a konvertálást elvégeznem.
Segítségedet előre is köszönöm.
Roland
Szia,
Ubuntu 14.10 a legutolsó rendszer, amihez van tárolója, viszont jó hír, hogy pont ma bukkantam egy egész ígéretes alternatívára: http://ubuntuhandbook.org/index.php/2016/02/handbrake-0-10-5-drops-fdk-aac-in-its-official-binaries/
Sok sikert hozzá
Az ,,ffmulticonverter" nem tudja a felíratot, a legújabb sem.