Sorozat letöltés Flexgettel

A korábbi rss letöltés után jöjjön egy kis segítség, hogyan töltsük le kedvenc sorozatainkat flexget segítségével ncore-ról, minden extra beavatkozás nélkül:

A következő config definiál egy template részt, amiben a tv-hu tartalmazza a sorozathoz, a transmissionrpc pedig a transmission daemon kapcsolódáshoz szükséges információkat.

A sorozatok végső helyének beállításához használjuk a series_name és series_season változókat, így a Kodi már a megfelelő formájában fogja tudni értelmezni az évadokat és részeket.
A sorozat: rész alatt kell felsorolni sorozataink nevét, amit majd intelligensen illeszt az rssben található címekre.
A reject_excluding szűr az rssben található típus jelölésére. Ha SD helyett a HD, vagy magyar helyett angol tartalom érdekel, akkor ezt kell módosítani, de bármilyen valid regexp definiálható.

A tasks részben felhasználjuk a  transmissionrpc és tv-hu template-eket, megadjuk az rss-t, ami mindig a legfrissebb tartalmakat hozza és hogy működjön a letöltés link, élő session-t kell használnunk, aminek a megszerzése a következő:

 • Nyissunk egy Firefox böngészőt
 • A bejelentkezésnél csökkentett biztonsággal jelentkezzünk be
 • Zárjuk be a böngészőt
 • A ~/.mozilla/firefox/<<randomkarakterek>>.default/cookies.sqlite fájlt másoljuk a ~/.flexget mappába

A configot a következő paranccsal tudjuk tesztelni:

Az rss csak az utolsó 40 bejegyzést tartalmazza, így érdemes ezt figyelembe venni a cron ütemezésénél. Esetemben ez most fél órára van állítva:

 

 

“Sorozat letöltés Flexgettel” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szia!

  Nagyon tetszik a blogod, jelenleg engem is ez a Flexget téma foglakoztat. Azonban némi problémába ütköztem sajnos, és ezért a segítségedet szeretném kérni a témában.

  nCore-ol szeretnék letölteni úgy, hogy a (http://finderss.it.cx/) RSS listázó oldalon kiválasztom a nekem tetsző sorozatot és készítek róla egy rss linket. Azonban a script teszteléskor vagy élesbe lefutásakor mindig hibaüzenetet kapok és nem indul el a letöltés. A következő üzenteket kaptam eddig:

  1. REJECTED: The.Walking.Dead.S07E13.WEB-DLRip.x264.HUN-SLN by retry_failed plugin because has already failed 4 times in the past. (failure reason: Unexpected html content received from https://ncore.cc/torrents.php?action=download&id=2****** – maybe a login page?)

  Az érdekes az az egészben, hogy a script első tesztelésekor azt írta ki a számomra szükséges release-re, hogy Accepted, aztán lefuttattam élesben a scriptet és ezután már hibát írt ki.

  A scriptem így néz ki:

  templates:
  TWD:
  series:
  – The Walking Dead:
  from_group: SLN

  regexp:
  reject:
  – 720p
  – 1080p
  – complete
  – megapack
  – DVDRip
  – HDTV

  tasks:

  nCore TWD (auto upd rss):
  headers:
  Cookie: “uid=username; pass=password”
  rss: http://finderss.it.cx/?sorozatid=921,
  template: TWD
  transmission:
  host: localhost
  port: 9091
  username: username
  password: password
  path: /media/USBHDD/TV Shows/{{series_name}}/Season {{series_season}}
  addpaused: no

  1. Szia,

   Itt nem uid paraméter van használva, hanem nick. Lehet ez már meg is oldja a problémát. A passwordben ugye nem a plain jelszót, hanem ezt a Csökkentett biztonság-os hasht használod?
   Itt is működhet, hogy header helyett a

   használod, ami szintén elintézi az azonosítást.

   Üdv

   1. Szia,

    Köszönöm a segítséget, a uid átírása nick-re részben megoldotta a problémát. Azonban valami hiba továbbra is fent áll. Olyan mintha ha tesztelések (a flexget –test execute parancsa használatakor) során történt rss lekérdezési próbálkozások száma korlátozva lenne. Ezt a kapott hiba üzenet soraiból következtettem ki, amely így néz ki: (…by retry_failed plugin because has already failed 4 times in the past.) Nem vagyok nagy angolos sajnos de szerintem 4 lekérdezésre van maximalizálva az a retry_failed plugin és a további próbálkozásokat nem engedi valamiért, legalábbis szerintem. Szerinted ez ki iktatható valahogy?

     1. Szia,

      Köszönöm még egyszer! Ez az adatbázis törlés megoldotta a dolgot. Azonban ez a osmc, flexget, transmission trió nem hagyja magát könnyen megszelídíteni. Miután megoldódott a segítségednek köszönhetően az akkori “összes” problémám, nyugodtan hátra dőltem és gyönyörködtem az automatikus letöltésekben. Aztán jött valami. Valami ami “szétcseszte” azt a hibátlan működést, amely addig jellemezte a nagy kínkeservvel felépített rendszert.

      Szerintem ez a valami, az OSMC rendszer frissítése volt és azóta megborult a flexget “félautomata” sorozat letöltő rendszere (scriptem). Ez a félautomata annyit takar, hogy az nc-en bekönyvjelzőzött sorozatokat nem hajlandó magától a Sorozatok mapába a megfelelő könyvtárba letölteni, helyette ezt a hiba üzenetet írja ki.

      Error setting path for The.Walking.Dead.S07E15.WEB-DLRip.x264.HUN-SLN [Sorozat (HUN SD)]: (UndefinedError) ‘series_name’ is undefined

      A torrent simán a meghajtó gyökerébe kerül (/media/USBHDD) nem pedig a scriptben megadott helyre (/media/USBHDD/TV Shows/The Walking Dead/Season 7).

      A scriptem ezen része így néz ki:

      nCore Series (manual upd rss):
      rss: https://ncore.cc/bookmarks/…………
      accept_all: yes
      transmission:
      host: localhost
      port: 9091
      username: USERNAME
      password: PASSWD
      path: /media/USBHDD/TV Shows/{{series_name}}/Season {{series_season}}
      addpaused: no

      Érdekes módon a finderss.it.cx-n létrehozott sorozat specifikus RSS csatornát használó script, meg hibátlanul bepakol mindent a helyére. Szóval teljesen értetlenül állok a dolog előtt, mert még korábban nem csinálta ezt. Mint mondtam kb a rendszerfrissítést követően kezdte el ezt bohóckodást és idegeim szétcincálását. Azóta már újra raktam az egészet a hiba maradt, igaz nem a korábbi verzió számú OS-t tettem fel, hanem már az újabbat.

      Arra tudok még gondolni, hogy valami nem egyezhet a két RSS forrásban talán a torrent nevek másképp olvasódnak ki vagy valami ilyesmi. Azonban nem vagyok benne biztos, mert akkor korábban meg miért működött..?? 😀

     2. Szia,

      Elméletileg a transmission részen belül nincs ilyen series_name, series_season változó, ez csak a series blokkon belül él.
      Talán valami hasonló config működhet:

      Ebből kiindulva: https://flexget.com/Cookbook/Series/SetPath

 2. Szia újra! 😀

  Köszi, kipróbáltam de ugyanúgy nem jó sajnos. Nem akarja az igazságot ez a nyavalyás flexget. 🙂

  Na úgy néz ki, hogy bizonyítást “nyert” az elméletem, miszerint az eltérő RSS forrásokból a flexget által kiolvasott torrent nevek eltérésben van vagy lehet a hiba kulcsa.

  Mutatom az eltérést:

  Az ncore “könyvjelzős” RSS linkjéről így olvassa ki a flexget a torrent nevét:
  The.Walking.Dead.S07E15.WEB-DLRip.x264.HUN-SLN [Sorozat (HUN SD)]'

  A finderss.it.cx RSS adatbázbiól pedig így:
  The.Walking.Dead.S07E15.WEB-DLRip.x264.HUN-SLN’

  Szerintem ez a rész >>> [Sorozat (HUN SD)] <<< zavarja be a flexget-et, amikor a sorozatot a megfelelő névvel eltátott (The Walking Dead/Season 7/) mappába akarja behelyezni. Ezért írhatja ki, hogy a series_name nem definiált, legalábbis szerintem.

  Az a vicc, hogy kb 1 héttel ezelőtt ez még nem zavarta a flexgetet. 😀

  Szóval a kérdés már csak az, hogy miként lehet átnevezni a torrentet vagy a névből kiszűrni azt a zavaró részt, hogy a flexget megértse mit kell tennie.

  Bocsánat, hogy ennyit zargatlak a tudatlanságommal, remélem nem haragszol. 🙂

   1. Szia!

    Egy probléma ismét megoldva, most van helyette másik….. 🙁

    Szépen kiveszi a torrent nevéből a felesleges részt, már a sorozat mappáját is megtalálja ha minden igaz (nem írja hibaként azt, hogy a series_name nem definiált), azonban a sorozat vagy évad “számát” már nem találja.??? 🙁

    Mutatom a scriptet:

    templates:
    ManualRSS01:
    series:
    – Big Little Lies
    manipulate:
    – title:
    extract: (.*) \[.*\(.*\)\]

    regexp:
    reject:
    – 720p
    – 1080p
    – complete
    – megapack
    – DVDRip
    – HDTV

    tasks:

    nCore Series (manual upd rss):
    rss: https://ncore.cc/bookmarks/……
    template: ManualRSS01
    transmission:
    host: localhost
    port: 9091
    username: OSMC
    password: *****
    path: /media/USBHDD/TV Shows/{{series_name}}/Season {{series_season}}
    addpaused: no

    Itt a kapott hibaüzenetről egy kép.
    https://www.dropbox.com/s/83vz2yq04dy6jkx/Flexget_looks_like_series_butt_cannot%20find%20series%20numbering.png?dl=0

     1. Szia,

      Na a helyzet a következő, a (season_packs: yes) funkcióra állandó jelleggel hibaüzenetet kapok, már kezd a hajam égnek állni ettől a “sz@r” programtól (értem én, hogy nem értek hozzá, de a flexget oldalán lévő példa fájlok sem viszik túlzásba a segítséget szerintem.). 😀

      A scripttem így néz ki jelenleg:

      tasks:

      Series Season pack:
      rss: https://ncore.cc/bookmarks/……
      series:
      – some series:
      season_packs: yes
      transmission:
      host: localhost
      port: 9091
      username: user
      password: passw
      path: /media/USBHDD/TV Shows/{{series_name}}/Season {{series_season}}
      addpaused: no

      És ezt a fantasztikus üzenetet “hányja” a képembe, én meg már megmarom magam. 🙂

      osmc@osmc:~$ flexget –test execute
      2017-05-15 23:08 WARNING manager Your locale declares ascii as the filesystem encoding. Any plugins reading filenames from disk will not work properly for filenames containing non-ascii characters. Make sure your locale env variables are set up correctly for the environment which is launching FlexGet.
      2017-05-15 23:08 INFO manager Test mode, creating a copy from database …
      2017-05-15 23:08 INFO manager Test database created
      2017-05-15 23:08 CRITICAL manager [/tasks/nCore Series Season pack (MUPDRSS)/series/0/some series] The key season_packs is not valid here.
      2017-05-15 23:08 CRITICAL manager Failed to load config file: Did not pass schema validation.
      Could not start manager: Did not pass schema validation.

      A konkrét tervem már csak annyi akarna lenni, hogy az ncore-on létre hozott (Sorozat, teljes évadok) nevű könyvjelzőbe bepakolt torrenteket leszedje ez a nyavalyás és magától a megfelelő mappába, a kodi sorozat scraperének értelmezhető formába rakja be. Ami még fontos lenne, hogy ne keljen külön megadni, hogy név szerint mit akarok leszedni, hanem bármilyen sorozat pakkot akár vegyesen is letudja tölteni ebből a az RSS könyvjelzőböl.

      Például ezeket (Game Of Thrones S01, Hose Of Cards S01, The Big Bang Theory S01 stb.) kellene ömlesztve kiolvasni a könyvjelzőből úgy, hogy a scriptben névszerint nincsenek felsorolva, hanem valami egyszerű változóval kinyerné őket és évad szerint pakolná be őket a TV Shows-os mappába.

      Van egy másik scriptem “ezzel jobban kijövünk egymással”, mert ez részben teszi is a dolgát. Azonban ez csak az epizodikus torrentekkel boldogul pl: The.Big.Bang.Theory.S10.E08…. stb.! Ezeket a szépen magától, ennek a változónak a használatával (/TV Shows/{{series_name}}/Season {{series_season}}) a megfelelő helyre bemásolja (\TV Shows\The Big Bang Theory\Season 10\).

      tasks
      Series Episodes (MUPDRSS):
      rss: https://ncore.cc/bookmarks/……
      all_series: yes
      manipulate:
      – title:
      extract: (.*) \[.*\(.*\)\]
      accept_all: yes
      transmission:
      host: localhost
      port: 9091
      username: user
      password: passw
      path: /media/USBHDD/TV Shows/{{series_name}}/Season {{series_season}}
      addpaused: no

      Azt lenne jó még tudni, hogy megoldható-e az, hogy ne keljen kettő külön álló script, hanem mondjuk egyben letudná a script mind a két féle sorozat változót kezelni. A complete, és nem complete-ét egyaránt.?

 3. Szia,

  Végre találtam egy jó leírást RSS alapú letöltéshez!
  Kérdésem is van ezzel kapcsolatban: jelenleg qBittorrent klienst használok (Ubuntu server 14.04.5 + qbittorrent-nox), véleményed szerint ezzel is működhet a letöltés?
  Csak hobbi user vagyok, számomra semmi sem egyértelmű, kb 2 éve kezdtem el foglalkozni egy linuxos home server gondolatával (virtualbox és sok-sok óra) míg kb 1 éve beüzemeltem élesben az Ubuntu alapú rendszert. Fentiek miatt elnézést kérek előre is, ha értetlenkednék + angolul sem tudok.

  Köszönöm!

   1. Szia,
    Sajnos nem sikerül a Flexget beüzemelése, az alábbi hibaüzenetet adja tesztelésnél:
    2017-05-01 09:42 CRITICAL manager Failed to load config fi le: Did not pass schema validation.
    Could not start manager: Did not pass schema validation.
    Van erre valami ötleted?
    Köszönöm!

     1. Szia,
      Nem hosszú, beszúrom ide:

      Nem igazán értem, hogy mi micsoda, ez egy több helyről puskázott config fájl lenne – ha működne, de nem egyszerű ez, főleg nekem, laikusnak.
      Egyelőre a cél a qBittorrent által figyelt könyvtárba töltse a .torrent fájlt.

      Köszönöm!

    1. Szia,

     A json formátum nem feltétlen szereti az ékezetes karaktererek, de ” ” között már jobb esetben azokkal se lesz gond, valamint a template-eket be kell hívni a taskhoz, itt egy példa:

     Üdv

     1. Szia,

      Először is köszönöm, hogy időt szakítasz rám.
      A probléma: 2017-05-06 21:12 CRITICAL manager [/templates/qbittorrent-nox/qbittorrent] The key addpaused is not valid here.
      Ezt kikommentelve marad az eredeti hibaüzenet:
      2017-05-06 21:17 CRITICAL manager Failed to load config file: Did not pass schema validation.
      Could not start manager: Did not pass schema validation.
      Címek tanácsodnak megfelelöen “közé zárva”.

      Köszönöm!

 4. Szia,

  Erre gondoltam én is, sor törölve, hibaüzenet maradt.
  Amit még próbáltam: ” ” jelek nélkül csak angol ABC betűivel bevitt sorozatnév (Taboo), hibaüzenet ua.
  Host átírva belső IP címre, hibaüzenet ua.
  Mit lehetne még megpróbálni?

  Köszönöm!

  1. Most tűnt fel, hogy a tasks résznél még kell egy plusz sor, ami meghatározza a task nevét:

 5. Sajnos a tasks részhez beszúrt sor nem tetszik neki:
  2017-05-07 21:27 INFO manager Test mode, creating a copy from database …
  2017-05-07 21:27 CRITICAL manager [/tasks/name] The keys path, Cookie are not valid here. Only known plugin names are valid keys.
  2017-05-07 21:27 CRITICAL manager Failed to load config file: Did not pass schema validation.
  Could not start manager: Did not pass schema validation.

  Sorozat.*Eng törölve: hibaüzenet marad.
  Köszönöm!

  1. Ez a hibaüzenet már egész beszédes volt:

   A Cookie sort így használd:

   A path-t meg egyszerűen törölni kell, itt ilyen formában nem engedélyezett.
   Szóval valami ilyen kellene:

 6. Szia,

  Köszönöm, úgy néz ki működik a dolog. Már csak abban kérem a segítségedet, hogy mi is ez most?

  2017-05-08 20:45 INFO manager Test mode, creating a copy from database …
  2017-05-08 20:45 VERBOSE manager Creating new database /home/home/.flexget/test-config.sqlite – DO NOT INTERUPT …
  2017-05-08 20:45 VERBOSE task_queue There are 1 tasks to execute. Shutdown will commence when they have completed.
  /usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests-2.13.0-py2.7.egg/requests/packages/urllib3/util/ssl_.py:334: SNIMissingWarning: An HTTPS request has been made, but the SNI (Subject Name Indication) extension to TLS is not available on this platform. This may cause the server to present an incorrect TLS certificate, which can cause validation failures. You can upgrade to a newer version of Python to solve this. For more information, see https://urllib3.readthedocs.io/en/latest/advanced-usage.html#ssl-warnings
  SNIMissingWarning
  /usr/local/lib/python2.7/dist-packages/requests-2.13.0-py2.7.egg/requests/packages/urllib3/util/ssl_.py:132: InsecurePlatformWarning: A true SSLContext object is not available. This prevents urllib3 from configuring SSL appropriately and may cause certain SSL connections to fail. You can upgrade to a newer version of Python to solve this. For more information, see https://urllib3.readthedocs.io/en/latest/advanced-usage.html#ssl-warnings
  InsecurePlatformWarning
  2017-05-08 20:45 VERBOSE details name1 Produced 40 entries.
  2017-05-08 20:45 VERBOSE task name1 REJECTED: Jégkorong - IIHF VB - Fehéroroszország vs. Kanada 2017.05.08. 720p [Sorozat (ENG HD)] by regexp plugin because regexp ‘sorozat.*eng’ matched field ‘title’
  2017-05-08 20:45 VERBOSE task name1 REJECTED: 1Pondo.17.04.27.Aso.Nozomu.Completed.Foam.Princess.Special.Edition.XXX.1080p.MP4-oRo [XXX (HD)] by regexp plugin because regexp ‘complete’ matched field ‘title’
  2017-05-08 20:45 VERBOSE details name1 Summary – Accepted: 0 (Rejected: 2 Undecided: 38 Failed: 0)
  2017-05-08 20:45 INFO manager Removed test database

  Konfig file:https://pastebin.com/usaFEC9w

  Köszönöm!

 7. Nekem néhány hete elromlott a letöltés. Finderrss-en keresztül töltöm le az új sorozatrészeket, de az utóbbi időben a “&key=xxxxx” paraméter kimaradt az url-ből. Ha valakinek ilyen problémája van, a manipulate segit hozzafuzni a key-t.
  {code}
  manipulate:
  – url:
  replace:
  regexp: ‘(.*)’
  format: ‘\1&key=secretKey’
  {code}

Hozzászólás