Ha még friss a Nintendo Switch élmény vagy csak jól jönne pár extra költségkímélő infó, akkor jó helyen jársz. A switchez tartozó játékok és extra kiegészítők elég borsosak ha közvetlen helyi boltból szeretnénk beszerezni. Kezdésnek nézzük meg milyen opcióink vannak, ha szeretnénk növelni a játékélményt:

Gyárilag kapunk egy joy cont, amivel maximum ketten tudunk játszani, ha az adott játék megengedi, viszont jópár esetben szükség van a teljes controllerre, hogy kellő mennyiségű gombunk legyen a játékhoz. Ennek bővítésére vagy másik joy cont vagy pro controller tudunk venni hivatalosan, viszont ha nem ragaszkodonk az eredeti kiegészítőkhöz, akkor az Aliexpress jó szolgálatot tehet:

Joy con

Kaphatóak kifejezzen switchez gyártott nem eredeti joy conok. Ezek legtöbbje nem rendelkezik NFC olvasóval és infra kamerával, amik nélkül meg lehet élni, viszont vannak olyan még olcsóbb verziók, amik nem képesek felébreszteni a switchet távolról. (A gyári jobb joy con rendelkezik NFC olvasóval, amivel a külön megvásárolható Amiibo figurákat lehet beolvasni és 1-2 sportos játék használja szintén az ezen található (alsó sötét rész) infra kamerát pulzusmérésre vagy távolságmérésre.) Ha ezekre nincs szükségünk, akkor tökéletes költséghatékony alternatívák, ugyanúgy lehet használni őket, mint az eredetiket és elég tartósak is. A szokásos formán kívül akadnak egyedibb házúak is, ezek nem kompatibilisek a gyári joy con grippel, de a leírások alapján kényelmesebb a fogásuk ha a Switchet Handheld módban használjuk. Összegyűjtöttem párat, amik most egész jó árban mozognak, NFC, infra nincs bennük, de mind fel tudják ébreszteni a konzolt:

DILITT Store
OUZHOUSHANGMAO Store
Bonadget Store

Controller

A kínálat ebben az esetben univerzálisabb, a switch mellett legtöbbször más platformmal is lehet használni, pl PS, XBOX, PC, Android, IOS. Szintén létezik olyan verzió, amiben van NFC és olyan, ami nem tudja felébreszteni a konzolt. Előnyük a joy connal szemben, hogy kényelmesebb és mivel csak 1 kapcsolat van, érezhetően stabilabb is a kommunikáció:

Etab Game Store
Happy Game Life Store
RealTech Store

Joy con töltő

Gyárilag olyan joy con grip-et kapunk, ami nem tud tölteni. Erre egy joy con esetén ott a konzol, viszont ha már többel rendelkezünk, akkor elkelhet egy külső töltési lehetőség. Erre akad töltőállomás, ami tud joy cont és akár controllert is tölteni, valamint joy con grip, ami vagy csak egy type-c csatlakozóval rendelkezik vagy akár beépített aksival is:

15 years old accessories Store
Antony 3C Store
12 years old Game accessories Store
12 years old Game accessories Store