Hála a 11.11 – Black Friday időszaknak, nagyon olcsón sikerült hozzájutnom egy 360 S6 porszívóhoz, ami méltó riválisa a Xiaomi Roborocknak.
Ami fontos volt a választásnál, hogy a porszívó ne csak találomra menjen amerre lát hanem tervezze meg az útvonalát és optimálisan haladjon végig.

Mint kiderült, a készülékből létezik international és kínai verzió és néha előfordul, hogy rossz típust küldenek, ami elég gyorsan feltűnik, mert nem angolul szólal meg. Kettőt lehet tippelni, hogy ki futott bele ebbe… Szóval esetemben a beszéd nem akkora dolog, de az már igen kellemetlen, hogy a kínai verzió csak mainland china területén kapcsolható össze az alkalmazással. Így vagy beletörődünk, hogy drágán vettünk egy félhülye porszívót és használjuk a rajta lévő 2 gomb segítségével, esetleg visszaküldjük, ami elég drága, vagy okoskodunk…

Szerencsére hosszas keresgélés után rábukkantam pár hasznos tippre, de a végső megoldást ez a fórum adta.

Az alap ötlet, hogy találni kell egy VPN szolgáltatót, aminek van kínai szervere, azon keresztül kell elindítani a csatlakozást, valamint meg kell változtatni a GPS pozíciónkat, mert a wifi kapcsolat megadásánál a program le fogja kérni.

A szolgáltatás regisztrációhoz használjunk emailt, ne a telefonszámos verziót, mert az is árulkodik a helyzetünkről. Valamint a készülék regisztrációja előtt javasolnak olyat, hogy a telefon nyelve legyen angol és az időzóna kínai.

A GPS módosításához a Hola Fake GPS Location appot tudom ajánlani, amihez egyrészt engedélyezni kell a fejlesztő módot és beállítani, hogy ez az alkalmazás felül tudja írni a helyzetet, valamint a beállításoknál a gps pontosságot át kell állítani csak gpsre.

A VPNhez pedig a Transocks VPN-t. Ami nem igazán van angol nyelvre fordítva, de tökéletesen működik. Kipróbáltam a Hola felé vpnt is, de ott a kínai kapcsolaton nincs net.

A párosítás után ezekre az extra alkalmazásokra már nem lesz szükség, nyugodtan törölhetjük őket a telefonról, valamint a 360 apptól is elvehetjük az extra jogosultságait, mint helyzet, hívás, kontaktok.

Még egy extra tipp, ha global verziót rendeltünk, de kínait kaptunk, akkor feltétlen szóljunk az eladónak, mert a nagyobb helyeken szoktak részleges visszatérítést adni, ha hibáztak a termékkel. Ha pedig mégis visszaküldenénk, akkor PayPal fizetés esetén a PayPal igénylés után fizeti a visszaküldés díját ~9000Ft-ig, de lehet az eladónak is van hasonló szolgáltatása. Ilyenkor még lehet extra restocking/damage díjakkal is számolni…