Az alap ötlet az, hogy ne kelljen külön az asztali gépen letöltenünk az anyagot és azt felmásolni a htpc-re. A htpc kezelje le, ha kap egy torrent fájlt, töltse le és ha elkészült másolja a megfelelő mappába. Az XBMC-ben pedig már csak egy frissítést kelljen elkövetni.

Az alábbi leírás alanya egy Debian testing ( wheezy ) és egy XBMC Froyo. Jelen esetben az XBMC verziója lényegtelen, mivel csak a Debianban kell ügyködni.

Szükséges csomagok letöltése:

apt-get install transmission-daemon

Telepítés után állítsuk le a daemont:

/etc/init.d/transmission-daemon stop

Nyissuk meg szerkesztésre a transmission daemon settings fájlját:

nano /etc/transmission-daemon/settings.json

A webes felülethez való kapcsolódáshoz módosítsuk az rpc-whitelist változót *-ra, így bármilyen gépről hozzá tudunk férni otthon:

"rpc-whitelist": "*"

Mentés után indítsuk újra a daemont:

/etc/init.d/transmission-daemon start

Böngészőben pedig írjuk be a gépünk ip címét, valamint a settingsben megadott port-ot ( alapból 9091 ). Az alap felhasználónév és jelszó: transmission

A webes felületen módosíthatjuk, hogy például milyen időszakban töltsön korlátozott sávszélességgel. Jól jöhet, ha egész nap megy a masina, de nem akarjuk, hogy nap közben a teljes sávszélességet megegye.

Ha módosítani szeretnénk a settings.json fájlt, akkor először le kell állítani a daemont, mivel minden leállásnál kiíródik a settings.json. Ha futás közben kézzel módosítjuk a fájlt, akkor az felül fog íródni.

A felhasználónév / jelszó szabadon módosítható. A jelszóban lévő tartalmat ki kell törölni és beírni a saját jelszavunkat. A következő settings kiírásnál már a kódolt változatot látjuk.

Torrent betöltése

Ezt a scriptet lefuttatva, egy általunk megadott mappát átvizsgálva az almappákban található torrent fájlokat hozzáadja a transmission daemonhoz. A script beállítja, hogy az elkészült fájlok hová másolódjanak. Külön le van kezelve, hogy ha a Sorozat almappában talál fájlt, azt az XBMC által implementált TV Series hiearchiának megfelelően másolja a megfelelő helyre.

A fájl elején jól kommentezve megtalálhatóak a beállítandó fájlok.

Script futtatásának automatizálása

Az automatizálásra a rendszer által adott crontab-ot fogjuk használni.

Ennek szerkesztéséhez írjuk be:

crontab -e

A fájl végére illesszük be a következőt ( az elérési utat írjuk át a megfelelőre ):

0 * * * * /home/xbmc/Dropbox/transmission.sh

Jelen beállítás minden órában lefuttatja a script-et. Véleményem szerint ez bőven elég, de szabadon módosítható.